LÄSAR BREV.


"Hejsan,
Måste bara berätta om när jag gick till skolsyster på en vanlig hälsokontroll. Jag erkände för henne att jag har komplex över min kropp osv och hon sa att så ska man inte känna. "Jag vill att du varje dag ska ställa dej framför spegeln och säga till dej själv hur fin du är, osvosv"
Det sista hon sa till mej innan besökets slut var "du har alltid varit överviktig, och är det fortfarande"
Så alltså, skolsköterskor vet jag inte riktigt om man verkligen ska gå till ^^
Jag menar, 165 lång och väger 57 kg.
Kan det kallas överviktigt?
en BMI på 21 typ och mellan 20 och 25 är vad som kallas normalt,
usch nej skolsköterskor fy och fan! (för min iaf)"

svar:Jag reagerade verkligen på detta och tyckte att det var viktigt att ta med detta i bloggen!Eftersom det är bra att höra åsikter från olika personer.Detta var en kommentar om ett inlägg då jag pratade om vikt,att det kan va bra att kolla upp med solsköterskan osv..Det är sjukt att hon säger någonting sådant till en om är 165 och väger 57 kilo.Det är mycket bra att du tror på dig själv,och vet att hon har fel.Jag ser detta som någonting helt normalt alltså.Nej,tro på dig själv !
skit bra tjejen att du har vett och vet att hon hade fel

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tycker jag är överviktig men min skolsyster säger att jag inte är det 171 väger 71 något :S

2009-06-30 @ 20:16:01
Postat av: fn

shit vilken bra blogg:D bra att nån gör en sån här blogg, som inte bara är som dom flesta andra, utan som handlar om nåt bra!

2009-08-11 @ 18:20:21
URL: http://alltimebeauty.blogg.se/
Postat av: MizthaNguyen

Hejsan, tänkte bara påminna er om min nya C-walk/dans video i det senaste inlägget och att jag vill ha just DIN åsikt! :)http://mizthanguyen.blogg.se/2009/july/every-night-until-we-reach-our-goal.html#comment

2009-08-11 @ 21:15:16
URL: http://mizthanguyen.blogg.se/
Postat av: ιиєsιтα ♥

http://segerprincess.blogg.se/

http://segerprincess.blogg.se/

http://segerprincess.blogg.se/

http://segerprincess.blogg.se/

http://segerprincess.blogg.se/

2009-08-12 @ 00:31:20
URL: http://segerprincess.blogg.se/
Postat av: Anonym

asså fyfan.

men min lärare har kallat mig för tjock också.

btw, måste bara berömma dig för din blogg den är så bra :)

2009-08-14 @ 21:24:49
URL: http://eweo.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Det låter ju helt sjukt. Hon är ju verkligen inte överviktig! Hur kan någon med så stort inflytande få säga något sånt? Bra att hon stod på sig, och att du tar upp det! :)

2009-08-16 @ 21:30:20
URL: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: Adina

åh måste säga en sak!

jag är 13 år och har alltid varit kort och underviktig.

är 1.50 och väger 35... :/ min skolsyster har alltid sagt till mig att jag väger alldeles för lite och jag får alltid gå på extrakontroller och så. jag heter adina, och en gång gick min bästis alice som är 165 och väger ca 53 kg till skolsystern och alice är lite underviktig hon med, då sa skolsystern: du vill väl inte vara lika smal som adina?det är inte kul att vara underviktik. alla säger: du är så smal :O men jag tar så illa upp när man säger så.. för jag är väldigt smal men vad fan ska jag göra? det är inte så jävla enkelt att äta 5 mackor extra och dricka skitmkt mjölk så man går upp i vikt och växer. jag har alltid varit liten och så.. tack för en underbar blogg!

2009-08-16 @ 21:37:33
URL: http://adinazz.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vill bara säga att våran skolsköterska också är jättekonstig och elak! Till en av mina kompisar sa hon såhär: "Jag har sett dig när du är med dina vänner, och jag tycker att det är bra att du inte faller för grupptrycket och klär dig lika horigt som dom gör." Säger man så bara för att man inte råkar ha polotröja just den dagen hon såg oss?

Till en annan kompis frågade skolsköterskan ut henne i en halvtimme om hon var absolut säker på att hon inte haft sex eller inte hade rökt hasch, tillslut sa hon: "Jaha, om du säger det så. Men du ser ju ut som en sån." Man bara ursäkta?

Men elevrådet har hållt på att kämpa i två år med att få henne sparkad nu så vi får väll se hur det går.

Förresten; Jag hittade din blogg för att du gav en reklamkommentar på min blogg men jag undrar bara, hur hittade du min blogg? Förresten tycker jag att du har en jättebra blogg! Jag har haft problem men har dom inte längre så har funderat på att starta en kategori under namnet "Självkänsla". Det är jättebra att någon verkligen tar tag i dom här viktiga frågorna!

2009-08-16 @ 22:53:35
URL: http://amandawillhelminas.blogg.se/
Postat av: Amanda

Har lite saker att säga/skriva;

1) Hur hittade du min blogg?? =D

2) Jag är omkring 164cm lång, vad borde jag väga? Vikten ligger på ca 50-52kg tror jag.

3)Alla säger hela tiden saker som, "Åhh, Amanda, du är så smal, du måste äta mer! Har du anorexia?" Jag håller på att bli knäpp av det!!" (Nej, jag har inte anorexia, men jag börjar bli trött på att alla tror det. Själv tycker jag inte att jag är smalare än nån annan.)

Tur att nån tar upp såna saker som du gör! Kram.

2009-08-17 @ 00:34:52
URL: http://hallonblad.blogg.se/
Postat av: popstickel

när jag gick i nian, lr gick i lågstadiet tills gymnasiet, så påpekade dem att jag FÖR SMALL, dem kontaktade mina föräldrar och allt eftersom dem trodde jag var anorexier , vilket ja inte va :S jag hade låg IBM,liksom låg precis under det normala, fan jag har fått i det i min huvud sen, detta va för kanske mer än 9 år sen, typ i femman lr fyran. Sen dess har jag kämpat med att tycka om mig själv. Jag är inte small :( jag har 1 snabb matsmältning och jag är tunn nu men sen med tiden blir jag mer " fylligare" vilket jag har blivit. Men det är svårt, dock jag kämpar. Gillar din blogg :) känner igen mig på många av dina inlägg!

2009-08-17 @ 06:40:56
URL: http://popstickel.blogg.se/
Postat av: tove

ALLTSÅ URSÄKTA, men ingen verkar ju reagera här???!?!?? JAG BLIR GALEN när jag hör det där???!!!!? 165, 57 kg och ÖVERVIKTIG? I HELVETE HELLER!?

shit, jag blir RÄDD , inte konstigt att människor insjuknar i ätstörniingar om till och med skolsköterskor slänger ur sig SINNESRUBBADE kommentarer.

Hjälp.

2009-08-18 @ 00:25:52
Postat av: amanda

hon borde ju bli avskedad! tjejen i fråga som blev utsatt borde verkligen ta upp det med skolledningen. Jag är 164 och väger 57kg och jag skulle minsann vilja kalla mig hyfsat tränad! Det är normalvikt!

2009-08-21 @ 12:02:56
URL: http://amandaberglin.blogg.se/
Postat av: Elin

Ni kanske märker att jag inte har dåligt självförttroende, med tanke på bloggnamnet.

Och det är sant, jag har inte dåligt självförttroende.

Men jag blir så ledsen när vissa trycker ner andra för att må bättre själv.

Jag är 170 ungefär och väger 62.

Ibland mår jag dåligt över min vikt, men om man tänker efter, så är ju stor del av vikten muskler.

När jag tittar mig i spegeln mår jag inte dåligt.

Men jag skulle vilja stötta alla som TROR att de är stora, fast de egentligen inte är det.

Min storasyster (normalbyggd), Blev kallad överviktig när hon gick i 4an av skolsköterskan (minns inte var hon vägde) Nu går hon i 8an.

Hon Lät inte det trycka ner henne, utan tvärtom, hon såg det som nåt bra, som ett mål att börja röra på sej mer. Nu har hon jättebra självförtroende och mår bra.tack för mej / Elin

2009-08-22 @ 20:10:23
URL: http://olagligtfina.blogg.se/
Postat av: Em.

OMG! HUR KAN HON ENS SÄGA SÅ??? Serri!!! Jag är 161cm lång och väger ca 50kg och vissa frågar: "Har du anorexia?" OCH HON KALLAR DEJ ÖVERVIKIG!!! D'':

Jag höll på att GÅ I TAKET när jag läste det!!!

(Och nej, jag har inte anorexia. Jag har haft ätstörningar, men det har jag kommit över. Tack för det!)

STÅ PÅ DEJ! Låt inte en idiotisk skolsköterska trycka ner dej! Nästa gång du går till henne föreslår jag att du ska säga vad du tycker!!!!//En arg tjej.

2009-08-22 @ 21:03:58
Postat av: Amanda

helt sjukt att hon säger så. Hon är ju inte alls överviktig!

Jag tycker du har en superbra blogg därför kommer jag att lägga till dig¨på bloglovin:)

Ha nu det bra kram ^^)

2009-08-22 @ 21:35:50
URL: http://theshimmeringsea.blogg.se/
Postat av: julle

vad sjutton! det är ju inte alls övervikt, gud vilken störd skolsköterska! man ska inte lyssna på sånna personer.föresten, otroligt bra blogg. bra att du skriver om så viktiga saker^^

2009-08-23 @ 14:28:23
URL: http://nekoainu.blogg.se/
Postat av: magsie

Faaan så coolt blogg !

2009-10-14 @ 17:13:35
Postat av: magsie

omg va du e cooool !

2009-10-14 @ 17:14:42
Postat av: Veronica

Okeeej... Sparka skolsköterskan?? Tcker det jag iaf, jag väger lika mycket och är likalång och jag är inte tjock! Iblan får jag typ panik och nojja och känner att "Oj vad mycket jag väger", mest för att jag rider på rätt små hästar väldigt ofta. Sluta inte äta för det, tack och lov, älskar mat! Vill helt enkelt säga att det är bara att äta på och vara glad så löser det sig. (:

2009-10-25 @ 22:33:47
URL: http://pommacbubbel.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0