Sista Oktober!

Hej alla läsare! Jag hoppas ni har det lika trevligt som jag i höstmörkret . Jag befinner mig just nu i Stockholm och jag vet därför inte hur morgondagens uppdatering blir . Det var planerat att jag skulle på halloween fest idag , men som sagt jag befinner mig i Stockholm och jag har det helt underbart ska ni veta. I morgon ska jag gå på musikalen High school mucial på Götalejon ,och det ser jag verkligen ifram emot .Men jag ville bara önska er en trevlig kväll och en bra halloween . Några av er kanske har tänt ljus idag vid kyrkan? .. Men vi hörs i morgon hoppas jag .Att fixa maten!

Det många inte kan tro är att maten har en sjuk stor påverkan på våran självkänsla och självförtroende . Om man ska må bra både fysiskt och psykiskt så måste man äta . Och med detta inlägg menar jag verkligen inte att jag ska vara matguru och få er att äta rätt , utan detta är ett bra tips till dom personerna som har dålig självkänsla och självförtroende eftersom maten har en STOR påverkan . Så inga sura kommentarer om att jag är emot överviktiga personer osv , för så är det inte . Utan mat behövs för att både hjärta och själ ska må bra . Och äter man en sak ur varje punkt ( dvs frukost , mellanmål,lunch och middag ) så äter man rätt. Det finns så otroligt många som skiter i både frukost lunch och middag , och inte äter någonting alls pga låg självkänsla .


Elaka kommentarer

Att veta hur man ska göra når någon säger en elak kommentar till en är inte alltid så lätt. Ingen kan väl gilla att få elaka kommentarer , ellerhur? Men jag tänkte ialf ge några tips på hur man kan kan handera den situationen ..
 


Whooo

Hej mina söta läsare! Igår så slog jag nästan mitt blogg rekord , och jag blev super glad . Mitt rekord är 798 besökare (alltså cr 800 besökare ) . Men jag blev jätte glad ändå ! Ni är helt underbara , och jag blir så glad när jag får läsa era sjukt fina kommentarer . Och när någon säger att den följer min blogg varje dag blir jag jätte glad alltså , sånt värmer !       T A C K  gullungar :)

Bra att tänka på..

Nu tänkte jag ge lite tips på några saker som man verkligen verkligen borde tänka på när man ska umgås med en kille , och speciellt om man ska umgås med den killen som man är lite extra förjust i...hehe 

Att be om hjälp..

Jag har fått flera önskningar om att jag ska skriva om  vad man ska göra om man har svårt med ett visst skolämne . Hur ska man få hjälp och vart ska man vända sig ? Jag har det sjukt svårt med Matte pga att jag har en viss "sjukdom" som gör att 90 % av alla som har den har svårt med matte . Men jag har kämpat som ett djur . Jag går i en speciell matte grupp och det är helt underbart att få en sådan bra hjälp !

 • Du får aldrig glömma att du inte är värdelös eller korkad bara för att du har svårt med något skol ämne

 

 • Du har en god chans på utvecklingssamtal att berätta att du tycker att ämnet är svårt

 

 • Många börjar skolka när dom har svårt med ett vist ämne . Men de är det sämsta man kan göra ! Då ses man bara som en strulig skit unge som bor i en problem familj . Så sträva inte efter det . Gå på exakt alla lektioner och försök att göra läxorna . Du behöver inte göra klart allt , men du måste visa dina lärare att du verkligen försöker . Annars kanske dom bara tror att du är lat!

 

 • Om du har svårt med något grundämne så kan det vara en bra ide att gå på sommar skola! Det har jag gjort eftersom jag hade IG matte. Men efter att gått två veckor på sommarlovet på Sommarskola så fick jag godkänt när jag började i skolan på hösten !!:D

 

 • Om du vet att det tar lång tid för dig att göra klart läxan så är det en bra ide att du börjar göra läxan  flera dagar innan den ska lämnas in . Då kan du göra lite varje dag istället för att sitta i flera timmar dagen innan . Så börja i tid om du vet att det är en svår läxa och att den tar lång tid !

 

 • Du måste prata med dina föräldrar och läraren/lärarna som har ämnet och säga att du tycker att det är svårt och att du kanske vill ha ett lättare skol material och extra hjälp ibland .

 

 • Det är viktigt att du inte tänker "åh va pinsamt att be om extra hjälp, då kommer alla i klassen tro att jag är dum i huvudet " och det är inte alls en bra inställning . Jag är verkligen säker på att ingen i din klass kommer tycka att du är dum bara för att du har lite svårare att förstå . Dina klasskamrater ska skita i om du har svårt eller inte , dom ska fan klara sig själva . Behöver du hjälp så ska du få det , och det är för ditt eget bästa . Skit samma vad dom tycker , detta gäller ju ditt eget betyg ! Du måste ju ha bra betyg för att du ska kunna jobba med det du vill , och då spelar inte klasskamraterna någon roll . Dom ska sköta sig själva.

 

 • Du behöver inte berätta för hela världen att du har det svårt . Detta gäller bara dig och dina lärare , och ingen annan . Och lärare har tystnadsplikt !

 

 • Det gäller att du har en positiv inställning . Om du är otrevlig mot din lärare så har den ingen lust att hjälpa dig med ditt betyg . Visst,alla kan ha dåliga dagar . Men du måste tänka positivt . Gör det du blir tillsagd att göra , då måste lita på dina lärare att dom vet vad som pratar om .


Tio anledningar

Här har ni några punkter som många tjejer behöver få höra ibland .. Många tjejer är inte alls nöjda med deras bröst storlekar . Men man måste få se från den ljusa sidan..

Därför är det bra att ha ...
28 Oktober

Hej mina fina läsare! Förlåt för en dålig uppdatering , men nu är jag här.. Idag har jag varit med Frida . Vi lunchade inne i stan , och det var jätte trevligt . Vi åt thai bufe , favoriten hos oss ;) Sedan blev det en shoppingtur . Eller, jag köpte inget ..Men jag har fått lite inspiration till vad jag ska önska mig i julklapp  och vad jag ska ge bort !

Denna tidning fick bli mitt enda köp. Jag är ett enormt och då menar jag enormt stort Miley-fan ! Och det innehöll extremt stora posters på henne!!


är personen fejk?

Det var en läsare som ville veta hur man kunde veta om personen man chattade med , verkligen var den som den utger sig för att vara..Jag hade nu tänkt skriva hur man kan veta att en tjej är fejk (alltså att det är en man som låtsas vara en tjej ) på Internet , och enligt poliserna så är detta några punkter som man borde bli lite misstänksam på . Nästa gång hade jag tänkt vända på steken , och skriva hur man kan veta om en kille är den som har utger sig att vara och inte är någon gubbe på 50 + .


Orka med stressen?

Nu är det stressiga tider.. Julen är snart här , betygen ska sättas , prov ska göras , ens kompisar har fester . Hur ska man hinna med allting? Nu tänkte jag ge mina bästa tips på hur man kan orka med stressen.


hur berättar man det ?

Hur berättar man för ens kille att man varit otrogen ? Det som är det viktigaste är att man verkligen berättar


   


W O W

Jag kollade runt lite , och så hittade jag dessa sjukt coola konstverk. Det är alltså avbildningar på djur , som har målats på händer!Man kan säga att dom bokstavligen är handmålade,hahaha ;) ( kul humor )Jag skulle aldrig ha tålamod att måla , och jag skulle heller inte ha tålamod att bli målad.  Men kolla in !

 


På dejten

Jag tänkte ge några råd på hur du skaffar lite pluss poäng på dejten . Detta kan vara mycket bra att tänka på när du ska umgås med killen du gillar för första gången .

      


Små enkla tips

Hur visar man en kille att man finns?Det är inte alltid enkelt.. Man vill så gärna ta kontakt med honom , men man vet inte hur man ska göra det . Så nu tänkte jag ge tips till er som har lite funderingar om just detta.


myssöndag


Jag har haft en riktigt slapp söndag. Städat,bloggat,pratat i telefon osv. Och så tände jag ljus,poppade popcorn och satte mig framför tn'n och kollade på Paris hilton new BFF . Riktigt kul,haha;)Men nu ska jag och bästa vän till donken och käka "middag" . Ha en bra kväll sötnosar!att besöka Ungdomsmottagningen

Först vill jag tacka för alla era underbara kommentarer och gulliga mejl!Men jag kan tyvärr inte svara på allt.Men jag kommer svara på några mejl här i bloggen,men det blir anonymt så klart. Men det hade jag inte tänkt nu,utan nu hade jag tänkt skriva lite tips på hur man tar steget att våga besöka en ungdomsmottagning.

 

 • Tänk på att dom har tystnadsplikt . Det finns därför ingen risk att någon från din familj får reda på ditt besök

 • Dom tar hand om ungdomar och får flera besök om dagen,så du är bara en i mängden , och  med det menar jag att du inte behöver känna att det är pinsamt att gå dit eller att dom ska skratta åt dig när du går därifrån .
 • Du är inte tvingad att gå dit , så känner du att det börjar bli lite obehagligt när du är där så kan du bara tala om för dom att du vill gå hem , dom förstår.
 • Tänk på hur skönt det kommer kännas för dig när du går där ifrån och har fått svar på alla dina personliga frågor.Det kommer kännas som en stor sten har lyfts från dig .
 • Om du tex. har blivit våldtagen , så är det bra om du går till Ungdomsmottagningen och ber om en undersökning i underlivet eftersom det kan vara stora skador osv. Och dom kommer inte anmäla våldtäkten om dom inte får ditt godkännande . Men om du känner att du vill göra en anmälan så hjälper dom dig,och man kan rättare sagt säga att det är dom som gör anmälan. Du behöver bara säga vad som hände och ge ditt godkännande till anmälan. Det kan kännas tryggare att bli undersökt där , än på sjukhus.
 • Tänk att du ska belöna dig själv efter besöket. Köp en påse godis eller hyr en mysig film , eller köp den dära dyra och lyxiga mode tidningen . Men belöna helt enkelt dig själv efter besöket!

 • Ta tre djupa andetag , och sedan går du in genom dörren till ungdomsmottagningen . Då är du inne, och då finns det inte så mycket att göra än att göra det du kom dit för att göra.

 •  Du har några val : Antingen går du anonymt till ungdomsmottagningen och får svar och hjälp med dina problem, eller så berättar du för dina föräldrar  om dina/ditt problem och sedan får dom boka en tid hos doktorn . Eller så behåller du dina problem och funderingar alldeles för dig själv. Om jag vore du så skulle jag valt det första alternativet .


Filmtips!

Jag kollade nyss på en otroligt bra svensk film som heter " Patrik 1,5" och jag tipsar alla att sen sen.Det jag älskade med den var att det verkligen visar att vi alla inte är lika dana.Vi vill gärna visa upp en yta som är perfekt,men när man går långt ner på djupet märker man hur det verkligen är.Och jag tyckte verkligen att den var så jäkla..sann.Man kan vara bra och en mycket trevlig och snäll person även om man inte lever upp till samhällets alla krav.Och även om man inte passar in i en speciell mall på hur en normal person ska vara,så kan man ändå vara så jäkla bra.Den var otroligt fin,och jag tyckte att han som spelade Patrik var lite snygg,och otroligt söt.Lite sexig sådära,haha;)Men ialf,jag tycker alla alla ni ska se den filmen.Den är mycket tankvärd,och den ger en lite livs energi.Och somsagt,den visar att man inte är ett dugg dum och dålig bara för att man inte är som alla andra.


Lördag!

Idag har er varit en mycket lugnt dag.Jag som somsagt över hos min kompis Frida tillsammans med Johanna. Vi hade det underbart.Efter Idol kollade vi på en film,men jag kollade i cr en kvart och sedan somnade jag i soffan.Ialf,idag så kommer jag sitta bänkad framför tv'n kl 19.30 ! Jag vill verkligen se BA 09.Den går på TV00.
Men innan det så ska jgc och familjen äta varma mackor och bara ha det mys.

Ha en trevlig kväll mina underbara läsare!


några pununkter

Till en ungdomsmottagning kan du vända dig med det mesta. Åldersgränsen är från ca 12-13 år upp till och med 25 år. På UM har vi som policy att se till hela människan dvs. både kropp och själ. För att kunna arbeta på detta sätt finns olika yrkeskategorier. Barnmorska, kurator, allmänläkare, sjuk- sköterska, ibland gynekolog och psykolog.Det finns inget annat ställe som du kan söka för både medicinska och sociala problem och dessutom få hjälp på samma ställe. Inget problem är för litet eller för stort att söka hjälp för. Ibland slussar UM personer vidare till andra ställen för att få hjälp.Alla anställda på en Ungdomsmottagning omfattas av tystnadsplikt eller sekretess.
Exempel på vanliga besöksorsaker är att man:


mmm fredag

Detta har aldrig hänt i bloggen att jag berättar om min fritid osv...Men jag kommer skriva om min friditd mer och mer,och sedan visa bilder på mig osv.Men bloggen håller kvar sitt ämne!

Detta var mina små planer:) Men jag ska sova hos en kompis ikväll tillsammans med en annan kompis.Tre tjejer alltså,vilket betyder - katastrof eller helt underbart.Jag tro på det sistnämna!


Del 2

Jag sa ju att det skulle komma ett till inlägg,och att inlägget skulle handla om nervositet när man ska redovisa inför tex sin klass.

 • Var så förberedd som möjligt,då blir det mycket lättare att stå där framme och prata.
 • Öva mycket hemma!
 • Ta några djupa andetag innan det är din tur. Samla tankarna,och tänk att det bara varar i några minuter,och inte i flera timmar. Du står nog ut!
 • Ta detta som en bra övning.Att kunna prata inför folk är ett måste och en bra egenska inom vuxenlivet.
 • Var säker på det du ska berätta!Om du är inte säker,och inte förstår ett dugg om vad du berättar så känns det mycket värre och du blir mycket mera nervös,än om du visste vad du pratade om till 110 %
 • Stå och berätta med ett leende på läpparna.Även om det darrar i benen och du bara vill springa iväg så känns det ändå bättre om du frösöker klämma till med ett leende på läpparna
 • Lita på dig själv och din klass. Du får helt enkelt intala dig att det kommer gå super bra

 • Alla är lite små nervösa,så du är inte alls ensam!

 


att prata inför folk

Hur ska man göra när man har fått uppgift i skolan att ha en redovisning.Och det betyder att man ska stå och prata inför massa folk..Ursh kanske vissa tänker,men jag tänkte ge lite tips på hur ni gör en perfekt redovisning.(Men iett annat inlägg så ger jag tips på hur du slipper vara så nervös)

bild : google.se

JUNO FUNDERAR

Många tycker att man är cool om är lite "bad" , och det har jag aldrig fattat.Jag skulle blå så mycket mera imponerad om någon sa " jag fick MVG på senaste NO provet,åh va jag är glad" än om någon sa till mig " idag snattade jag på ICA,skit spännande.." Visst,jag skulle väl tänta " what!Ojoj att hon/han vågade." men jag skulle tycka att det är otroligt töntigt. När killar berättar för mig att dom har varit på rasten och snattat på ICA , så brukar jag alltid alltid säga "men idiot" till dom,precis varenda gång.För jag tycker inte att det är ett dugg kul om någon  har snattat.Jag blir bara så otroligt "sur"  över att folk ens tycker att sånt är coolt.Samma sak med skitsnack,då tycker alla att det är så otroligt cool att snacka skit.Det visar att man är lite populär och  har koll på läget.Men det är så otroligt fel. Det är bara fega människor som inte bara att låta saker passera,som snackar skit.

Tack för mig


gamla vänner?

Hur får man tillbaka sina gamla vänner? Man saknar verkligen dom..Men hur ska man ta sig till för att bli sams med dom igen,eller helt enkelt att börja umgås med dom igen?Här kommer lite tips.

att bevara hemligheter

Hur bevarar men en annans persons hemlighet? Det är inte alltid lätt. Man råkar nog ganska ofta berätta hemligheten för någon annan..Har man tur så får personen aldrig reda på det.Men biland får personen reda på vad man gjort..Och då blir det inte alltid så roligt. Så jag tänkte ge er lite tips på hur ni undviker att hamna i en sådan situationer  .


prestationsångest

 • Man får inte sänka sig själv så lågt.Livet kommer aldrig att vara perfekt,och man kommer aldrig kunna lyckas i  precis alla situationer
 • Du ska bara lyssna på dig själv.Och andra personer ska inte få kräva saker av dig som du inte klarar av.

 • Även om man vill lyckas,få bra jobb,tjäna bra med pengar osv så är får inte det sätta stopp för att "leva livet" Och det får absolut inte göra så att du mår dåligt och känner di värdelös när du inte lycka

 •  Många kommer ta dig som "fröken perfekt" när du skryter om alla dina mvg:n osv.Va försiktig med det . Lagom mycket är alltid bäst.

 • Du måste komma ihåg att leva i nuet.Det är bra att du vet vad du vill,men det får inte styra ditt liv som tonåring.
 • Kom ihåg att du varken är dum eller korad bara för att du inte når fram till dina mål och förväntningar hela tiden.
 • Tänk efter..Vad är det som driver fram dig i detta.Är det för att du vill jobba inom ett speciellt yrke och tjäna pengar ,eller för att du inte vill göra dina föräldrar besvikna.
 • Du måse ha tid att få andas.Att få göra precis va du vill.Du kan göra någonting alldeles själv,eller göra någonting minnesvärt med dina kompiar.Släpp allting för en stund !
 • Tala om för dina föräldrar att du försöker,men att du inte alltid orkar sträva efter att vara bäst på allt.Säg att  du är glad att dom vill att det ska gå bra för dig,men att detta sätt inte för dig att må speciellt bra på insidan. • JUNO TIPSAR

  Jag tänkte tipsa som en sjukt bra bok.Den handlar verkligen om två helt olika världar.Och den har verkligen med självkänsla och självförtroende att göra,och just därför tipsar jag om den.Jag har inte läst ut den ännu,men jag älskar den boken endå!  framtiden!???

  Hur ska man veta vad man sak göra med in framtid?Det bara snurrar i huvudet . Och snart är det gymnasieval för alla nior ( inkl mig ) att välja linje och gymnasium. Men jag vet precis vad jag ska göra med min framtid och gymnasieutbildning .Så nu tänkte jag hjälpa dom som inte  vet.
  Visste ni att

   

  Detta var lite info om mig som skriver denna blogg ;)


  Det är okej att gårta

  Det finns några saker som alla måste få höra ibland.Och det är att det verkligen är okej att gråta.Det är okej att visa hur man känner.Och det är mycket viktigt! Det är alltså mycket viktigt att visa att man tycker att man blev illa behandlar,orättvist behandlad,blivit besviken,blivit sårad osv.Det är okej att gråta!


  JUNO FUNERAR  Ni vet ju att den stora blogg galan "blog awards" var igår.Och ojoj vad trevligt det verkade vara för dom som var där.Men vilken hysterik det har varit blad bloggarna som är bjudna.Tex kissie skulle ha någon klänning värd 14 000 kr osv.Och naglar skulle fixas,löshår skulle köpas. Herregud. Men jag säger inte att jag är emot galan,men jag är bara emot hur bloggerskorna beteter sig . Jag är så sjukt glad att FOKI vann det stora priset - årets blogg. Ojoj va hon var värd det,verkligen.Och igår innan jag somnade,så bestämde jag mig för att nästa år,då ska jag minsann vara med =) Jag ska kämpa och kämpa för att få min blogg på blogghilmen.Och mitt mål är att stå med ett prics från nästa årets gala.Men visst,man jag ju alltid önska,men man måste verkligen kämpa för att önskan ska slå in.Det är inte bara att sitter ner och inte lyfta ett enda finger .Utan det krävs tålamod och mycket bra inspiration .Och tro på vad man gör! Det är det viktigaste.Och att man gör det på sitt sätt!


  10 punkter

  Hur vet man att killen är en player? Här får du enkla punkter som beskriver en äkta player.


  att säga nej.

  Det var några som ville att jag skulle skriva ett inlägg om hur man säger till en kille som gillar en,att man inte gillar honom - utan att vara elak/såra honom. Så nu tänkte jag ge lite tips


  dejt tips!

  Nu tänkte jag bjuda på ett riktigt smaskigt inlägg om hur man ska bete sig när man ska vara med en kille.Hur ska man våga fråga om man ska ses,vad ska man göra när man väl ses,vad ska man säga,hur ska man bete sig..Det bara snurrar i tankarna på vissa tjejer när det gäller sånt hära.Så nu tänkte jag ta detta,steg för steg!

  Det är den allra första och viktigaste punkten.Men det är mycket enkel,hur nervös man än är när man ska fråga en kille om man ska ses efter skolan / i helgen så går det ändå fort,och det är underbart om man får svaret Ja =)
  Men det behöver inte vara så svårt.Det är bara att skriva ett sms eller skriva på msn " tjena!Du,har du lust att hitta på någonting i helgen? " eller kanske " har du lust att följa med till gallerian i stan i helgen/efter skolan? " Det är ialf mycket enkelt .Om han säger " tyvärr,jag kan inte då" så är det bara att fråga om han vet någon annan dag.Det du INTE ska göra är att säga " okej, en annan dag då" och så slutar ni prata med om det.Utan prata om det tills ni har bestämt någonting till 100 % ! Annars blir det tjatigt om du frågar flera gånger i veckan,så bestäm någonting från början!  Stället man ska ses på är mycket viktigt,men inte alls det viktigaste. Om du är lite mera den blyga typen så är det bäst att ni tex är mycket bland folk. Ät tex på McDonalds,gå på ett cafe,kolla i affärer,gå på Bio,åk och bowla,bada i simhallen osv.Men är du helt tokig i killen (alltså riktigt kär) så är det bäst att ni ses hemma hos någon av er.Då kan ni kanske mysa lättare än om ni är bland folk.Så välj stället beroande på hur du och han är som personer.


  Okej bruden!Nu är det dags. Ni har nu bestämt ställe och tid.Ojoj,pirret känns som aldrig förr!Men det är bara att ta det lungt.Om ni är hemma hos någon av er så kan ni ju tex ; sitta vid datorn och lyssna på musik,det är faktiskt ganska bra.För då har så så mycket att prata om!Ni kan d¨diskutera bra och dålig musik,och ni lär känna varandra bättre. Ni kan visa lite "roliga" bloggar,visa roliga bilder,youtube klipp osv.Tiden går fort!Ni kan ju också baka kladdkaka,bullar,kakor osv.Va som helst! Ni kan också kolla på film! Och om ni kollar på film så är det ett litet plus om ni har pocorn,läsk,chips lr godis.Det hör lite till:) Det du ska komma ihåg är att inte vara så himla spänd och nervös.Visst,klart du är det,men visa de inte.För då kommer stämningen inte bli så bra.Men om du skrattar lite,skämtar,små retas lite på skoj osv.Och skratta åt hans skämt,även om du inte tycker att det är så himla roligt;)


  Jaha,då var tiden ute då..Och förhoppningsvis har det gått mycket bra!Och om du är kär i killen,och vill visa det,så är det perfekt att ge honom en kyss när vi ska säga hej då.Det är så jäkla perfekt tillfälle..När ni kanske står i hallen och ska säga hej då,så får du va beredd att stå ganska nära honom..Och sedan,när ni precis ska säga hej då så går du fram några steg,ger honom en kram & en kyss . Och jag kan säga såhära,är inte killen kär i dig så skulle han aldrig aldrig slösa tid på sin fritid på dig.Så tänkt inte " jag vågar inte kyssa han,för han kanske inte ens är kär i mig" MEN tänk på det jag sa.Han är kär i dig,annars skulle han inte slösa en sekund av sin fritid på dig.Så det är bara fritt fram. Du kan också passa på att fråga honom om han vill hitta på någonting igen.Men känner du att du inte länge gillar honom efter träffen,så är det ingen ide att du frågar honom om en ny träff!  FALSKT !

   

  Dessa punkter är några ex. på falska sex myter. Tex nr 2 den stämmer inte!
  man måste använda komdom oavsett om det är första gången eller den 100 gången.Förstår ni..?

  Källa : Frida-tidningen

  p.s några trodde att mina andra inlägg var snodda av frida tidningnen.
  Men det stämmer inte!falsk myt,haha;)


  Jag skriver alltid källan!


  små råd

  Ojoj vad många som har bett om att få lite råd/tips på hur man ska bete sig när man ska förlora oskulden..Och helt ärligt,jag har lärt mig mycket om mina kompisars historier.Några ångrar sig om vilken dom gjort det med,och andra är helt nöjda.Jag har massa massa läxor som måste göras,så jag fördjupar mig någon annan gång i dessa råd.Men det kommer flera!

  • Fråga om han har någon komdom,eller så hämtar du någon om du själv har en.
  • Berätta att det är din första gång,det är ett måste
  • Börja med förspel,då blir det hela mkt skönare
  • Du kommer märka när det är dags att ha "det"För de är ganska sällan man bara frågar,utan det är någonting dom kommer.Precis som ens första kyss!Det är bara en känsla båda får.
  • Säg hur mycket du älskar honom (men bara om du menar det) Då stärker det både ditt och hans självförtroende
  • Det är lite som på film..Av med plagg för plagg.
  • Börja verkligen inte prata om andra killar mitt uppe i allt!
  • Va ensamma hemma när ni gör det.
  • Börja inte hålla på med din telefon (som man kan se på filmer) Det har några av mina vänner gjort misstaget att göra.Och somsagt,svara inte på sms eller om det ringer.
  • Gör det med någon du verkligen vill med.Då är det mycket lättare att prata om hur ni båda vill ha det.


  GÄSTBLOGGAR   


  BOYS BOYS BOYS

  Nu tänkte jag ge lite tips på hur du lättas kan träffa killar.Några av er ville veta hur man kan bli tillsammas med killar..Alltså,vart finns det killar som man kan bli tillsammas med osv.Det kan vara svårt att vilja bli tillsammans med någon kille i samma klass,så nu skriver jag lite tips på hur du kan träffa andra killar..  Juno funderar


  Jag undar vad som krävs..Vad krävs för att kunna be om ursäkt.Vad krävs för att gå fram til en person och säga " förlåt,jag gjorde fel",vad krävs för att säga " jag är medveten om att jag gjorde fel.Och det ska inte hända igen" Det krävs mod.Det krävs mod att komma tillbaka till en perosn och säga "jag är ledsen att det inte funkade.förlåt" det krävs ett otroligt mod.Men alla har inte detta otroliga mod.Några försvinner bort,dom kommer aldrig tillbaka bara för att dom skämms så mycket över vad som har gjort,och man ser dom aldig mera i sitt liv. Det har hänt mig.Jag har inte gjort så själv,men jag har varit med om att andra gjort så mot mig / min familj . Och då undrar jag,vart finns styrkan?Vad finns styrkan i en sådan person som inte kan stå rakryggan och be om ursäkt för sina handlingar.Jo,svaret är att det inte finns någon  styrka alls.Folk försvinner BOKSTAVLIGEN från ens liv , bara för att dom skämms och inte vågar se en i ögonen och säga det dära ordet..förlåt.Varför inte bara så ut med den dära otoligt jobbia sivvationen att erkänna att man har gjort fel.För jag lovar,vad du en har gjort,precis vad somm helst,så uppskattar folk ordet förlåt.Det är verkligen så otroligt mycket bättre en att bara försvinna och aldrig be om ursäkt.Även om folk vet att du skämms över va du gjort,och att dom är förbannade/arga på dig,så tycker jag att du ska säga F Ö R L ÅT. Hur arga,fröbannade,sårdare,ledssna folk är på dig,så har du en plik.Och plikten är att om man har gjort någonting dumt,så säger man förlåt.Det lärde man sig redan på dagis.Även om folk svara " nej,jag giodtar inte din ursäkt " så måste du bara nicka menande,och visa att du respekterar det svaret. Du har ju ialf visat att du vet att du har gjort fel.Och det är otroligt viktigt,även om folk inte vill godJag önskade bara att alla hade mod.

  kom över ditt ex!

  Nu är hösten är här,så kanske dom heta sommar känslorna nu är borta,vem vet..Men jag tänkte ge tips på hur du lättast kommer över ditt ex.Respektera att inlägg inte är så speciellt djupt och känsligt,men jag har otroligt mkt plugg så jag hinner inte med ett djupare inlägg.Och jag vet vad jag talar om när jag ger dessa tips.Tro mig,jag har använt mig av dom alla!Och dom hjälper definitivt..
  '


  gårdagens fråga


  Åhh vad glad jag blev när jag läste vissas svar i "dagens fråga" För erkänn,visst känns det bra att skriva vad jag gillade med dig själv?Det var allt ifrån ögon till personlighetet .Jag fick ialf ett stort leende på läpparna!Det jag gillar med dig själv är nog min personlighet,ögon,mina läppar & mage,haha.Men alla vi har olika punkter vi gillar och inte gillar =)

  break up

  Här kommer lite tips till några läsare som önskade tips på hur man ska dissa en kompis.Dvs hur man gör slut med sin kompis på bästa sätt.Vad ska man absolut undvika,och vad är viktigt att ha med?

   


  DAGENS FRÅGA


  elaka kommentarer

  Det var någon läsre som ville veta vad man skulle göra när någon sa elaka ord eller kommentarer till en.Hur skulle an agera,vad skulle man säga och vad skulle man göra?Här kommer jag med lite hjälp..


  Juno Tipsar
  "Om du visste svaren på dessa frågor skulle ditt liv kunna bli mycket
  lättare och framgångsrikare . Du skulle veta vad som var fel!"

  Jag har faktiskt läst denna.Den kan vara liite svår ibland.Men ojoj vad den är bra alltså!Det är världens mest lästa självförbättringbok! Och ni borde ge den en chans.Så jag tipsas verkligen om denna bok.
  Kolla verkligen denna sida http://dianetik.se , så for du mera info om vad boken går ut på.Du kommer få se en liten min film ( som är otroligt proffsig ) på första sidan av webben.

  fixa skolpressen!

  Nu är det höst..Det är mörkt,och betyg och prov pressar en otroligt mycket . Samtidigt har man kompisar som behöver en,och man själv behöver dom.Man går på fritidsaktiviteter,som tar tid från ens fridid.Fan.Hur ska man hinna med allting.Det är precis så för mig.Det är så himla mycket just nu.Men jag ska försöka på bästa sätt att hjälpa både er och mig själv med skol pressen.

  • Du måste skaffa en balans mellan skolan,läxor,kompisar & intressen.
   Du kanske får skippa att vara med en kompis just den dagen då du måste
   plugga till ett prov.MEN om din kompis behöver ditt stöd under en jobbig dag,
   så måste du ta kompisen före läxor.Annars tröttnar kompisarna tillslut.

   

  • Det som är minst viktigaste av dom sakerna (skolan,läxor,kompisar & intressen) är intresset.Kompisarna
   och skolan måste få gå först.Och intresset får komma lite på sidan

   

  • Om du ska hitta en balans mellan skolan och fritiden så är ett smart sätt att plugga till
   ett prov att plugga cr 15-30 (eller mer) minuter per dag.Då kan du bara ta fram läxboken
   när du kommer hem från kompisen eller från en fritids aktivetet,och plugga en viss tid.

   

  • När du får en läxa,gör den så fort du har tid.Visst,jag lägger mina läxor på en SOTR hög (dom ligger på en pall brevid mig just nu,hehe) , men jag gör läxorna i tid.

  • Om du vill träffa din kompis,samtidigt som du tex har några läxor ,så kan du göra såhära..
   Be din kompis att komma hem till dig,eller om du kommer till den,och ni behöver ju inte ses länge.
   Bara ta en liten fika och prata (för att visa att du bryr dig om din kompis) och sedan inget mera.
   Då kan ni båda vara för er själva och göra skolarbetet.

  • Planera allt i tid.Både skolan och fritiden.Och då kan en fin almanacka vara en bra hjälp.Om du har en fritidsaktivitet på tex Onsdagen, och en läxa som är tills på Torsdagen, gör läxan INNAN Onsdagen. Då kan du lägga all fokus på aktiviteten .Och på Torsdagen så kan du lämna in läxan med gott samvete.

  • Helgerna är ett bra tillfälle att umgås med dom du inte har tid för på vardagarna.Men om du vet att du måste plugga extra en helg,så måste du göra det.Du får förklara för dina kompisar att dy inte har tid just den helgen.


  Sexmyter


  andra punkten: Det beror på vad man menar med oskuld.Oskulden sitter inte någonstans i kroppen,utan man får själv bestämma när man tycker att man har sexdebut. Eftersom onani är att ha självsex så skulle man kunna häva det.Vissa tycker dock att man har sexdebut först då man har haft sex tillsammans med en annan person eller haft samlag.

  NU MÅSTE NI FATTA ATT DET ÄR SEXMYTER,OCH DOM SOM STÅR FALSK PÅ STÄMMER INTE.Alltså MYTER,och jag BRYTER SEXMYTERNA.SÅåå,har ni förtstått nu?:) tex - man kan ju visst bli gravid första gången när man har sex.och det sår ju det - FALSKT på "man kan INTE bli det" det stämmer inte,man kan visst det.sååååå

  Fixa distansförhållandet

  Att ha ett distansförhållande med någon kan inte alltid vara lätt.. Dessa tips är till dom som bor i samma land,med långt bort ( alltså inte dom som har n partner som bor i ett annat land ) Men jag tänkte ge er lite små tips på hur du och din sötnos kan fixa kärleken även på ,långt hål ;)

  • Ni båda måste vilja detta till 110 % för att det ska funka. Om någon av er inte är lika på att ha ett distansförhållande så är det lika bra att inte ha det,för det skulle inte funka.

   

  • Ni kan ju ses på helger och lov,och någon gång ta ledigt från skolan ,tex på fredagen så kan man åka bort över helgen - från fredagen till Söndagen!

   

  • Ring varandra minst tre gånger i veckan!Då kan ni berätta massa saker för varandra,och så får ni prata med varandra,och det är mycket viktigt.

   

  • Ni kan ju ha bra kontakt på tex msn / telefon MEN hela distansförhållandet ska inte utspelas på msn!Neej,ni måste prata och ses några gånger också.

   

  • Skicka några sms till varandra någon gång om dagen. Då glömmer man liksom inte den andra partnern under dagarna,och det kan ju vara bra..

   

  • Om du inte kan lita på din kille/tjej så ska du inte ha ett distansförhållande med den.Du kommer bara vara orolig att den personen har strulat med någon annan bakom din rygg och såfort din kille/tjej är lite små sur och kanske inte låtar glad i telefonen eller på sms/msn så kommer du tro att hon/han är kär i en annan.Men det kan ju lika gärna vara så att den personen bara har en dålig dag.

   

  • Jag säger det igen,NI MÅSTE LITA PÅ VARNADRA.

   

  • Om du börjar gilla någon annan och kanske strular med den personen,så får du inte tänka " va skönt,min kille bor så långt bort så han kommer aldrig få veta något " Men du måste verkligen tala om det!

   

  • Om du får reda på att din kille gått bakom ryggen på dig,DUMPA HONOM.Han kommer göra samma sak igen.


  lalala


  JUNO TIPSAR!


  Som några av er vet,så har jag vissa energi lågtar.Och med det menar jag att när jag lyssnar på vissa låtar så blir jag så jävla glad!Jag kan ibland dansa med i låten osv.Och så kan jag känna " shit,nu älskar jag livet" Så jag tänkte ge er sötnosar lite tips på vissa låtar som för mig,är väldigt speciella.Så är ni ledssan så borde ni lyssna på dessa låtar,det gör ni som vi vill.Men iofs dessa låtar är mera " Dansa med och vad glad" ( förut den första då ) Och inte så mycket känslo låtar.Men man blir så pepp till dessa!

   

      
  My BFF?

  hej mina underbara läsare!Som ni såg så är jag tillbaka med nya krafter och ny inspiration .Så det är bara att läsa denna blogg,dag för dag;) hihi..Nu ska jag tala om för er hur man på lättaste sättet vet om man borde dissa sin kompis.Det var flera som ville se några punkter där det såg hur en kompis ska vara för att man ska säga upp vänskapen .So here we go!

  • Din kompis börjar hålla fler och fler hemligheter för dig.Och din kompis slutar att berätta saker för dig.
  • Hon/han börjar dissa dig mer och mer,och tar andra saker före dig!
  • När ni ses på stan eller i skolan är det inte samma glädje som det var förut. Ni har kanske slutat hälsa på vanadra när ni ses ,eller säger ni inte längre hej då när ni slutar skolan.
  • Det är ALLTID du som får ringa och fråga " Du,ska vi hitta på någonting i helgen"
  • Hon/han hör inte längre av sig på telefon,och ni pratar inte lika mycket med varandra.
  • Du har blivit sårad att din kompis ett flertal gånger.
  • När din kompis säger " förlåt,jag ska inte göra det igen " till dig så blir det alltid så att hon/han gör samma misstag IGEN.Och detta börjar bli otroligt störande för dig,eller?..
  • Din kompis löften börjas brytas med och mer, och du finner inget förstroande för din så kallad BFF.  Bad boy's

  Har du någon gång undrat om din kille/kille du gillar är en bad boy?kolla in detta,så vet du om du ska dissa killen och skaffa en prins istället för en bad boy:)  hej på er!

  Hejsan! Jag har haft fulltupp ,och eftersom att jag inte har bloggat någonting så går statistiken ner.Men jag hoppas att alla ni besöker bloggen när uppdateringar börjas igen.jag trodde att jag skulle ha tid att blogga,men det visar sig att det verkligen inte finns tid för det , tyvär .MEN i morgon så kommer bloggen att vara precis som vanligt :D Sååå det är bara att kolla in den igen.Jag har en MASSA saker att skriva om.Men utan paint eller PS och en massa bilder och ont om tid så funkar det inte att blogga,för inläggen blir inte alls bra.

  Men jag hoppas alla ni mår bra och så hörs vi i morgon eller på Torsdag
  okej,bye!


  OBS OBS !


  killar & kärlek

   

  • Du måste säga från början att du också gillar den kille.Det sämsta du kan göra är att dölja det,för då kommer varken du eller din kompis må speciellt bra.Du kommer vara sur lite då och då,och din kompis kommer inte ha en aning om vad hon har gjort .Så - berätta att ni gillar samma kille!

   

  • Kom överens,är killer verkligen värd att förstöra eran vänskap.Troligen så är svaret nej.

   

  • Bestämma att ni tre bara ska vara kompisar,och inget mera.Eller så kanske du och din kompis ska glömma killen och inte ha någon kontakt med honom mera.

   

  • Det kommer inte bli lätt om tex din kompis blir tillsammas med honom. Då kommer du vara ledsen,avundsjuk,sur,förbannad osv.Och din kompis kommer känna att hon står emellan er två.Not good. Samma sak om du blir tillsammas med honom,det funkar ju inte heller.

   

  • Kolla vem som verkligen verkligen är kär i honom .Någon av er kanske bara tycket att han är lite charmig och söt/snygg och inget mera.Medan den andra är kär.

   

  • Vem gillar han då?Han kanske inte gillar någon av er,och då är det VERKLIGEN ingen ide att ni ska försstöra vänskapen mellan er.

   

  • Om han nu skulle gilla någon av er,så får den av er som han gillar,verkligen stå upp och säga " tyvärr,det kommer inte funka " Det blir bäst så för eran vänskap.


  Jag hoppas detta hjälpte er!=)


  Glasögon

  Jag fick en kommentar idag av någon som behövde glasögon,men som inte hade mod att ha på sig dom i skolan..Usch,tänk att man ska behöva oroa sig så mycket över vad folk ska tycka och tänka.Men vet ni?Jag har själv glasögon..Och jag har inte heller på mig dom i skolan.Jag är feg.Och det är sanningen. Vi lever i en ytlig värld,that's it. Men jag kan ha på mig dom ibland på lektionerna ( jag behöver inte ha på mig dom hela tiden,utan det är ett par läsglasögon) Men det är för att jag inte känner något behov av att ha dom.Jag ser alldeles utmärkt utan dom,men jag ser ännu bättre med dom.Så för mig spelar det ingen roll.Men jag tycker att du som kommenterade,ska ta på dig glasögonen och skita i vad folk tycker .Du använder inte glasögon bara för att du tycker att det är snyggt,utan du behöver det eftersom att du inte ser till 110 % perfekt.Jag har på mig mina hemma eftersom att jag sitter vid datorn och tv:n Men annars så använder inte jag mina,för jag känner inget behov.Men du säger att du har behov av glasögon,och då ska du verkligen ha dom. Annars får dina ögon jobba mycket mera,och då blir dom bara sämre och sämre .Så snälla,använd dom när du behöver dom!Tänk bara på dig själv och innern annan.


  Är han kär i dig?

  Att veta om en kille är kär i en är inte alltid lätt,men jag vet dom allra säkraste tecken på att han har fallit för just dig!Så kolla in denna lista om du är osäker på om en kille är kär i dig eller inte.


  It's so fejk!


  Man tror att dessa människor är naturligt vackra,och det är dom,på sitt eget sätt.Men med massa smink och olika dataprogram så får bilderna på dessa kändisar,se ut som om dom är perfekta..Jag själv bryr mig inte om dessa PS-fottade bilder,men jag ger er detta inlägg eftersom att vissa av er kanske behöver få reda på att alla vackra kändisar är precis som vi.Men finnar,tunna ögonfransar,blek hud osv.Men oj,dom är lika fina ändå!


  att gråta

  • Du är varken konstig,annorlunda eller dum bara för att du visar dina känslor lättare en andra.

   

  • Om du tycker att det är jobbigt att gråta för folk så "samla dig",ta två djupa och lugna andetag,och sedan så ler du ett litet lätt  leendepå läpparna och sträcker på dig.Gör detta precis innan du tex är påväg att gråta på en lektion.Detta hjälper alltid mig

   

  • ibland behöver man visa sina känslor,och visa att man tycker att man tex nyss blev illa behandlad. Då kan man gråta.Men det kan vara jobbigt att gråta mycket inför folk,om man bara har en dålig dag.Då borde man nog försöka med punken ovanför

   

  • Att hålla en hand framför ögonen ( för att man vill dölja tårana ) är inte så jätte bra,eftersom  det bara lockar en massa uppmärksamhet .Då är det bättre att gå in på tex en toalett,eller ett ensamt rum.Annars kommer folk bara fråga vad som har hänt.Och om man vill vara ifred,så är det ingen bra ide..

   

  • Om du vet att dom dära tårana kanske är lite onödiga,så gäller det bara att samla sig och tänka på någonting annat.Men detta får inte bli någon vana,eftersom man kan behöva gråta ibland.

   

  • Jag säger det igen:Du är inte ett dugg mesig,konstig,feg,annorlunda eller dum för att du gråter när andra ser på.Herregud,det är ju ditt problem inte deras.