mobbning,

Det var länge vi tog upp mobbning mina fina läsare,ellerhur?Så jag tänkte bjuda på tips vad du kan göra om du är utfryst och mobbad. Men jag kan börja med att tala om att det är någonting som du måste ta tag i . Du får välja,vill du som du har det nu eller att du får hjälp och att mobbarna (OM dom hotat dig / misshandlat dig ) får en polisanmälan och kommer till rättegång? Det väljer du. Om jag vore du skulle jag välja det sista alternativet

• Berätta ALLTID för någon som du litar på – föräldrar, syskon, släkt, kamratstödjare eller någon vuxen på skolan. Förklara hur det känns och hur mobbningen påverkar dig. Vänta inte, utan säg till direkt när det händer.

• Våga säg ifrån! Titta dem som mobbar dig rakt i ögonen och säg att du inte vill bli behandlad illa.

Det är svårt, men försök! Träna gärna hemma framför spegeln.

• Om du blivit sparkad, slagen eller hotad ska det ALLTID polisanmälas. Kom ihåg: Det är enligt lag förbjudet att mobba, misshandla, hota och kränka en annan människa. Du behöver inte polisanmäla själv. I skolan är det rektor som ansvarar för att motverka ALLA former av kränkande behandling. Men det är DU som måste se till att rektorn får veta vad som har hänt.

• När rektorn eller någon annan vuxen gjort en polisanmälan ska utredningen (om du är under 18 år) vara klar inom högst tre månader.

• Om du inte får hjälp eller inte har någon att prata med, kan du ta kontakt med någon av dessa organisationer. Där kan du få kontakt med vuxna som lyssnar och har tystnadsplikt: Barn- och elevombudet BEO: tel: 08-527 332 00. e-post: beo@skolverket.se. Bris: tel: 0200-23 230,

www.bris.se, Brottsofferjouren BOJ: tel 0200-21 20 19, e-post: unga@boj.se

• Ge inte upp! Ingen har rätt att göra dig illa och du har rätt att säga ifrån!Kommentarer
Postat av: Linnea

jag tycker verkligen att du har en jätte bra blogg.. :)<3

2009-12-02 @ 21:00:06
URL: http://duvetdenlinnea.blogg.se/
Postat av: Agnes

Det dumma är att ibland om ng anmäler kan det ta dubbelt så lång tid som det är tilåtet :@

2009-12-02 @ 21:36:45
URL: http://happydayz.blogg.se/
Postat av: Je.

bra skrivet :)

2009-12-03 @ 11:59:15
Postat av: JELIC :)

självklart har du bra blogg :o :):)

2009-12-07 @ 18:51:24
URL: http://sistersjs.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0