vikt med betydelse..


Vikten spelar en riktigt stor roll i ens liv,oavsett och man gillar den eller inte.Men det som irriterar mig är när fel personen klagar över sin vikt!Jag menar,när dom som väger helt normalt säger att dom väger för mycket.Men däremot så kan det vara bra för dom som är tjocka,att få veta sin vikt och göra någonting åt det.Det är skit samma till utlandet om man är tjock eller inte,men det som spelar en sån jävla stor roll är att det faktiskt är riktigt faligt att väga för mycket,eller för lite.Och dom som väger för mycket eller för lite,får inte jämföra sig med anra personer.Då blir det bara värre!Undrar du över din vikt,om den är okej osv så borde du söka upp skolsköterskan. Hon kan garanterat säga "du borde nog lägga på dig nått liko"eller "det vore bra om du vägde nått kilo mindre"Men det som jag inte fattar,är att det är heeeelt accepterat att säga " men gud,va smal du är".Men skulle man säga "men gud,va tjock du är" så skulle de vara heelt fel .Det är helt oacceptabelt enligt mig.Jag hatar sånt alltså.Men hur ska man gå till väga om man är onöjd med sin vikt?Det första är att verkligen få veta - är detta normalt.Sedan,så kan man börja fundera..Är man överviktig,så är det ju bara att sätta igång och träna lite!Och kanske dra ned på onytta saker.Det är inga svårigheter med det,inte allts.Och väger man för lite,så kanske  det är dags att ta en chips påse på fredag,och en godispåse på lördag.Och varför inte svänga förbi pizzerian nån gång.Och tränar du mycket,varför inte dra ner på en träningsdag för?Det skadar verkligen inte.Men ät och rör dig med måtta,det är riktigt viktigt.Men är din vikt bra mot din längd,så är det bara att forsätta som du gör:)Men kom ihåg,väger du 70 kg och är 1.80 lång,så är det ju normalt? 70 kanske låter mycket,men tänk på längden.Men är du 1.50 och väger 70 kg,är det nog dags att börja röra på dig..eller,rör dig MYCKET.Men ni fattar?vikten hör ihop med längden:DMen du är PRECIS lika mycket värd oavsett vilken siffra det står på vågen.Du har rätt att bli accepterad i alla lägen,så länge du är trevlig tillbaka.

Kommentarer
Postat av: phiie

bra blogg! :D

2009-06-08 @ 16:10:54
URL: http://phiie.blogg.se/
Postat av: Josse

bra skrivet! =)

2009-06-08 @ 16:13:56
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/
Postat av: Josse

Bra skrivet!

2009-06-08 @ 16:14:31
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/
Postat av: Fojan

älskar din blogg . fortsätt med det du håller på med ! det hjälper nog en massa folk som har dåligt självförtroende som inte fått råd från någon :)puss & kram fojan

2009-06-08 @ 16:14:50
URL: http://iraanien.blogg.se/
Postat av: ELLEN

Det här med vikten är ett känsligt ämne för många, även så för mig. Hela tiden jämför vi oss med varandra, vare sig vi vill eller inte. Det gäller att hitta en balans mellan tankar, mat och träning. Det kan så himla lätt gå överstyr med träning och kaloriräkning, och det är synd. Vi bör ställa oss frågan: Är det värt att ägna så mycket tid åt mat, vikt och träning som vi faktiskt gör? Jag lägger mycket hellre energi och tid på att försöka må bra och vänja mig vid mig själv och min kropp, än att sitta och väga mat och räkna kalorier osv.Svar: Tack så jättemycket :) väldigt snällt av dig! Det skulle vara jätteroligt om du ville klicka till på bloglovin' och följa med i uppdateringar och nya bilder. Det skulle glädja mig ytterligare lite! Kram :)

2009-06-08 @ 16:59:54
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: malin

har frågestund imorn kväll fråga hur mkt du vill :)

2009-06-08 @ 17:02:50
URL: http://mallansundqvist.blogg.se/
Postat av: bitte

Reklam kan du göra nån annanstans dock inte i min blogg

2009-06-08 @ 17:15:22
URL: http://www.lovemercury.se
Postat av: Andra

ser fram emot och läsa din blog !

2009-06-08 @ 17:57:08
URL: http://aandra.blogg.se/
Postat av: EKONOMITJEJEN

GRATTIS TJEJEN

till framgångarnakika gärna in i min

så jag har din blogg sparad!!!

vill tipsa dina läsare om en blogg i tiden

spartipsbloggen

kika in nu!!!

gratis länkning om ni har spartips!!

snart 1000 läsare på en vecka

gör som dem!

kika in nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPARA PENGAR???????

PANK?????????

SNÅL???????

FATTIG??????

STUDENT????????

INTRESSERAD AV SPARTIPS?????????

VILL NI BLI LÄNKADE?????

KIKA IN!www.kollpadinekonomi.blogg.selägg namnet på minnet!!!!

2009-06-08 @ 18:53:46
URL: http://kollpadinekonomi.blogg.se/
Postat av: julia

jag gillar din blogg !

2009-06-08 @ 19:51:20
URL: http://jjulianilsson.blogg.se/
Postat av: klara

antagligen får man banta om man vill! men fiiint skrivet. Pussälakrdig!

2009-06-08 @ 20:23:18
URL: http://fjortislajf.blogg.se/
Postat av: LIENE

Bra blogg!

Men tyvärr kan jag inte hålla med om att sjuksköterskor har så rätt om vikter:S min bror som äter sjukt mycket, hehe fick reda på att han är underviktig fast jag eller nån annan tycker inte det, visst han är smal men vadå killar är smala, helt normalt ju.

2009-06-08 @ 20:47:01
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: a

otroligt bra skrivet

2009-06-08 @ 21:06:51
URL: http://amandawahlgren.blogg.se/
Postat av: E

bra blogg kommer verkligen titta in ofta.jag tänker på min vikt enormt mycket, eftersom jag har blivit så mobbad och så. Och fått många kommentarar om min kropp, så har det blivit att jag jämt tänker på vad jag väger. I höstat valde jag och svälta mig och spy upp maten. Jag är glad jag gjorde det, för nu när jag tänker tillbaka kan jag inte förstå att jag gjorde det. idag mår jag lite bättre över min kropp. Men just det som hände i höstat det ligger kvar och skaver, vilket är bra för då vet jag att jag inte gör om det igen

2009-06-08 @ 21:15:14
URL: http://powerofme.blogg.se/
Postat av: E M E L I E

bra skrivet ! :)

2009-06-08 @ 21:47:33
URL: http://emeliesvarld.blogg.se/
Postat av: Siri

Tack detsamma :)

Ha en bra dag!

2009-06-09 @ 08:06:40
URL: http://thesapphire.blogg.se/
Postat av: alicee

Hejsan,Måste bara berätta om när jag gick till skolsyster på en vanlig hälsokontroll. Jag erkände för henne att jag har komplex över min kropp osv och hon sa att så ska man inte känna. "Jag vill att du varje dag ska ställa dej framför spegeln och säga till dej själv hur fin du är, osvosv"

Det sista hon sa till mej innan besökets slut var "du har alltid varit överviktig, och är det fortfarande"Så alltså, skolsköterskor vet jag inte riktigt om man verkligen ska gå till ^^Jag menar, 165 lång och väger 57 kg.

Kan det kallas överviktigt?

en BMI på 21 typ och mellan 20 och 25 är vad som kallas normalt,

usch nej skolsköterskor fy och fan! (för min iaf)

2009-06-15 @ 15:32:41
URL: http://godisbutik.blogg.se/
Postat av: Tora

heh en fråga är det normalt att vara 1.50 och väga 37kg eller ska man väga mer eller mindre vissa av mina kompisar väger ungefär lika mycket andra mer och andra mindre men vad är normalt om man är 1.50???

2009-06-19 @ 14:50:57
URL: http://torismile.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej.. Jag vill vara anonym när jag skriver detta därför fyller jag inte i några uppgifter..Jag är 1,65 och väger nästan 70 kg, jag är 13 år. Jag rör på mig många gånger i veckan, jag dansar 3 ggr i veckan och jag går mycket i skolan och ibland går jag på friskis och svettis.. Jag kollar mig ofta i spegeln och kollar på min mage som hänger utanför byxorna, den är långt ifrån platt. Min dröm är att jag ska bli ''normal'', utan en mage som hänger utanför. Jag äter mycket godis, jag vet att det här låter konstigt men jag har fått hjälp av min mamma att försöka sluta och av min skolsyster men jag kan verkligen inte dra ner på godiset, för mig ser jag det som en maträtt nästan. Det är inte kul alls, jag älskar verkligen godis men jag vill bli mindre (= smalare). Jag har inte bra självförtroende alls när det kommer till min vikt. Jag jämför med mina vänner och min storasyster som är 17 år, hon är lika lång som mig men väger mycket mindre, hennes mage är platt, hon dansar i och för sig varje dag i veckan men hon äter godis också och min äldsta syster är 1,70 och hon har platt mage även fast hon inte tränar något, hon äter en hel chipspåse själv några gånger i veckan. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra, jag har försökt. Jag har försökt banta, men jag mår inte bra av det. Det är svårt för mig att gå ner i vikt överhuvudtaget, jag går upp i vikt istället för ner i vikt. Det är ett stort problem för mig och därför vågar jag inte bada i bikini, jag badar alltid i kortbyxor och en tröja. Jag gillar inte hur jag håller på, pågrund av min vikt. Jag mår dåligt över det här varje dag. Det är inte roligt när man går in i klädaffärer och inte kan ha alla kläder för att man är för stor, mina vänner har storlek 34/36 i jeans och jag har 40. Hjälp!

2009-08-17 @ 15:35:06
Postat av: Lisa

måste först säga att jag tycker du tar upp viktiga ämnen och du skriver på ett bra sätt!

sedan svar på ditt inlägg... Du har rätt, när jag tänker efter kan man bli irriterad när folk säger de är tjocka osv fast de aboslut inte är det. Men jag känner igen mig hos dem. Jag går inte runt och säger att jag är tjock men det är alltid en känsla i kroppen där min hjärna skriker "TJOCKIS" till mig själv. men jag vet att det inte är så, jag är normal, med kurvor... men just tanken om mig själv kan inte försvinna hur mycket jag än övertalar mig själv...en annan sak, du säger att det "bara" är att gå och träna och äta nyttigt. Jag tror inte det. Det mesta sitter tyvärr i skallen på oss! Om man inte kan tänka att man är fin blir man aldrig fin i sina egna ögon oavsett hur många som säger hur söt man är. Kanske inte gäller alla, men jag är iaf en som det inte stämmer in på...!Men som sagt, riktigt bra blogg! fortsätt såhär så kommer jag fortsätta läsa!

Kram

2009-08-17 @ 18:06:25
URL: http://mitt0liv.webblogg.se/
Postat av: M Y S A N O L S S O N

Din blogg verkar otroligt bra!

Du skriver bra, och om något vettigt! :]

2009-08-17 @ 23:28:09
URL: http://prinzessiin.blogg.se/
Postat av: Annabelle

åååhh styckeindelning, snälla! XD

Gilla din blogg!

2009-08-18 @ 00:48:14
URL: http://phabs.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0